Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
10. júna 2023 o 18:16
Čas čítania 0:28

Dva veľké reťazce s elektronikou sa chcú na Slovensku a v Česku spojiť. Známe značky vymysleli plán, ako čeliť silnej konkurencii

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vo vytvorení holdingu majitelia vidia príležitosť, ako čeliť silnejúcej konkurencii.

Veľkí hráči na českom a slovenskom trhu s elektronikou chcú spojiť sily. Ide o skupinu HP Tronic, ktorá v Česku a na Slovensku vlastní sieť predajní Datart a Eta, a skupinu NAY, ktorá u nás vlastní sieť maloobchodných predajní NAY a u našich susedov zase reťazec Electro World, píše portál tvnoviny.sk. 

Podľa dostupných informácií už majitelia spoločností podpísali základnú dohodu o spojení. Vo vytvorení holdingu vidia príležitosť, ako čeliť konkurencii, ktorá sa čím ďalej, tým viac zameriava na rozširovanie online predaja. Spoločne chcú byť firmy silnejšie aj v situácii, keď na naše trhy čoraz viac prenikajú veľké zahraničné značky.

Veľkému zlúčeniu nateraz stojí v ceste schválenie Protimonopolného úradu Slovenskej republiky a Protimonopolného úradu Českej republiky, ktoré musia súhlasiť s vytvorením holdingu.

nay, elektro
Zdroj: Nivy.com
Domov
Zdieľať
Diskusia