Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
15. júna 2023, 7:10
Čas čítania 0:51

Spevák Rammsteinu Lindemann má veľký problém. Začala ho vyšetrovať prokuratúra, preskúma obvinenia zo sexuálnych napadnutí

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Prokuratúra začala vyšetrovanie z vlastnej iniciatívy, no na speváka bolo podaných niekoľko trestných oznámení.

Prokuratúra v nemeckej metropole Berlín začala vyšetrovať frontmana skupiny Rammstein Tilla Lindemanna v súvislosti s viacerými obvineniami zo sexuálneho napadnutia. Nemecká skupina momentálne koncertuje po Európe. V stredu skupina odohrala koncert v Trenčíne, na ktorom sa zúčastnilo viac ako 40-tisíc fanúšikov.

Berlínska prokuratúra začala podľa svojej hovorkyne vyšetrovanie z vlastnej iniciatívy, ako aj na základe niekoľkých trestných oznámení podaných treťou stranou, teda osobami, ktoré neboli priamymi účastníkmi údajných deliktov.

Bližšie informácie podľa prokuratúry momentálne nie je možné poskytnúť vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie a ochranu osobných práv zainteresovaných.

Obvinenie vznieslo viacero žien

V uplynulých dňoch vznieslo obvinenia voči Lindemannovi – prevažne anonymne – viacero žien. Opisovali situácie, ktoré v minulosti sčasti považovali za desivé.

Mladé ženy na koncertoch skupiny Rammstein údajne cielene vyberali do tzv. nultého radu (row zero), ktorý sa nachádza bezprostredne pod pódium, a následne pozývali na večierky po koncerte. Podľa vyjadrení niektorých žien dochádzalo na takýchto večierkoch aj k sexu.

9. júna 2023, 16:00 Čas čítania 6:45 VYSVETĽUJEME: Ovplyvní kauza Rammsteinu zvyšné koncerty na turné a podal niekto na Tilla Lindemanna trestné oznámenie? VYSVETĽUJEME: Ovplyvní kauza Rammsteinu zvyšné koncerty na turné a podal niekto na Tilla Lindemanna trestné oznámenie?

Fanúšička z írskeho Dublinu v máji skupinu obvinila, že jej na takomto večierku proti jej vôli podali bližšie neurčené omamné látky, v dôsledku čoho si nič nepamätala a následne si na tele našla modriny a podliatiny.

Samotný Lindemann jej údajne slov robil sexuálne návrhy. Šesťdesiatročný Lindemann, ktorý je v súčasnosti s kapelou na európskom turné, obvinenia prostredníctvom dvoch berlínskych právnikov v celom rozsahu odmietol.

rammstein
Zdroj: TASR/DPA
Domov
Zdieľať
Diskusia