Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
15. júna 2023 o 20:05
Čas čítania 1:15

Tento víkend čaká veľká odstávka služieb 2 slovenské banky. Pozor, nezaplatíš kartou a nevyberieš si peniaze z bankomatu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zabezpečte si dostatočnú hotovosť, radia banky svojim klientom.

Banky Slovenská sporiteľňa a mBank plánujú víkendovú odstávku služieb. Dôvodom je snaha o skvalitnenie služieb.

V nedeľu 18. júna 2023 plánuje odstávku mBank. V čase od 2.00 h do 9.30 h nebudú dostupné viaceré služby. Svojich zákazníkov na webe banka upozorňuje aj na nedostupnosť kartových platieb a výberov z bankomatov v čase od 2.00 do 9.00 h. 

Zákazníci si budú musieť poradiť aj bez služieb: 

internetbankingu, mobilnej aplikácie, platieb kartou na internete (ak je vyžadované potvrdenie platby v mobilnej aplikácii alebo pomocou 3D Secure), SMS, mLinky a bez systému žiadostí o produkty.

Odstávka aj pre Slovenskú sporiteľňu

O odstávke na webe informovala aj Slovenská sporiteľňa. „V rámci plánovanej odstávky vylepšujeme naše bankové služby, aby sa vám s nimi pracovalo ešte pohodlnejšie. Preto cez víkend niektoré naše služby budú nedostupné alebo obmedzené,“ spresnila. Veľké obmedzenia čakajú klientov banky v nedeľu 18. júna. 2023 v čase od 0.05 h do 5.00 h.

V uvedenom termíne zákazníci nebudú môcť využívať:

debetné karty, bankomaty, vkladové bankomaty Slovenskej sporiteľne, výber z bankomatu mobilom, platenie cez internet, mobilné platby cez Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay, Fitbit Pay, SwatchPAY!, Xiaomi Pay.

V sobotu 17. 6. 2023 nebudú v čase od 5.00 h do 12.00 h dostupné služby:

George, mobilná aplikácia George, Sporopay, Databanking, Business24, Business24 mobilná aplikácia, MultiCash, Klientske centrum – aktívne operácie, SMS služby a API rozhranie pre tretie strany.

Zákazníci by sa mali pripraviť aj ďalšie obmedzenia. V sobotu 17. 6. 2023 bude od 12.00 do 23.00 h obmedzené používanie služieb. 

  • Zadané platby do iných bánk a zahraničné platby budú v obratoch (mobilná apka) alebo v histórii (počítačová verzia) zobrazené ako spracovávané. Platby nie je potrebné opätovne zadávať, budú zúčtované automaticky po ukončení obmedzení po 23.00 h,
  • splatenie kreditnej karty bude viditeľné iba na účte, z ktorého sa platba realizovala,
  • nebudú zobrazené aktuálne zostatky na účtoch,
  • nebude možné nastavenie trvalých príkazov a inkás, nastavenie notifikácií, zriaďovanie a zmena produktov a služieb.
vesna, Slovenská sporiteľňa, banka, financie
Zdroj: Refresher
Domov
Zdieľať
Diskusia