Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
15. júna 2023, 19:25
Čas čítania 0:41

Rusi v septembri zorganizujú voľby na okupovaných častiach Ukrajiny. Ani jedno z týchto území pritom kompletne nekontrolujú

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Ruský prezident Vladimir Putin v rozpore s medzinárodným právom anektoval štyri ukrajinské oblasti, a to Doneckú, Luhanskú, Záporožskú a Chersonskú oblasť. Teraz tam plánuje usporiadať voľby.

Rusko oznámilo, že v septembri usporiada miestne voľby v štyroch ukrajinských oblastiach, ktoré vlani vyhlásilo za anektované. Ukrajina práve vedie protiofenzívu zameranú na opätovné dobytie týchto svojich území. 


„Voľby na nových územiach Ruskej federácie sa budú konať v jeden hlasovací deň 10. septembra 2023,“ uviedla ruská volebná komisia na platforme Telegram.


Ruská ústredná volebná komisia dodala, že hlasovanie v štyroch anektovaných ukrajinských oblastiach sa budú konať súčasne s voľbami v ostatných regiónoch Ruska, píše štátna tlačová agentúra RIA Novosti. Voliť sa budú gubernátori, píše britský portál televízie Sky News.

Chcú, aby sa hlasovalo v septembri

Ďalšia ruská štátna tlačová agentúra TASS citovala predsedníčku ústrednej volebnej komisie Ellu Pamfilovovú, podľa ktorej ruské ministerstvo obrany a ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) pokladajú za možné, aby sa hlasovania konali v septembri.


Ruský prezident Vladimir Putin v rozpore s medzinárodným právom anektoval štyri ukrajinské oblasti – Doneckú, Luhanskú, Záporožskú a Chersonskú – vlani v septembri po fingovaných referendách o ich pričlenení k Rusku. Žiadne z týchto území pritom Kremeľ plne nekontroluje a ukrajinská armáda už časť okupovaných území oslobodila.

Putin
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia