Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová TASR
15. júna 2023, 18:40
Čas čítania 1:14

Šéf známej slovenskej cestovky je nezvestný, klienti teraz prichádzajú o tisíce eur. Opísali, čo sa dialo po prílete na dovolenku

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Konateľ cestovnej kancelárie Danny GOtravel Daniel Marko je už niekoľko dní nezvestný. Teraz sa začínajú ozývať prví sklamaní klienti.

Šéf cestovnej kancelárie Danny GOtravel Daniel Marko zmizol bez stopy. Momentálne ho zúfalo hľadá rodina, no svojím zmiznutím narobil problémy aj klientom cestovnej kancelárie, ktorej šéfoval. Zákazníci síce peniaze za dovolenky uhradili, no hotely ich teraz odmietajú ubytovať, upozorňuje portál Aktuality.sk.

Daniel Marko zmizol začiatkom júna, pričom posledný raz ho videli 5. júna v bufete v Malých Levároch. Rodine poslal 39-ročný podnikateľ všetky kľúče poštou v obálke a viac sa neozval. Dobrovoľníkom sa medzitým podarilo vypátrať jeho auto, ale Marko v ňom nebol a nikto nevie, kam odišiel. 

13. júna 2023, 16:35 Čas čítania 1:00 Zmizol šéf známej slovenskej cestovnej kancelárie. Kľúče od auta rodine vrátil poštou, posledná stopa vedie k bufetu Zmizol šéf známej slovenskej cestovnej kancelárie. Kľúče od auta rodine vrátil poštou, posledná stopa vedie k bufetu

Za hotel museli zaplatiť dvakrát

Hlavu v smútku majú teraz klienti cestovky, ktorí prišli o peniaze. Ako vyšlo najavo, cestovná kancelária nemala už od začiatku tohto roka uhradené poistenie proti úpadku, ktoré je zo zákona povinné.

Cestovnú kanceláriu aktuálne klienti nevedia skontaktovať. Jej zástupcovia na Facebooku napísali, aby sa v prípade prepadnutého zájazdu obrátili rovno na políciu. Príspevok má na Facebooku už viac ako 400 zdieľaní, lenže zákazníci nemajú možnosť status okomentovať.

Dlhoročný klient Danny GOtravel Ladislav teraz pre Aktuality opísal, ako svojmu synovi s priateľkou zaplatil za pobyt v Turecku, no cestovná kancelária ubytovanie nikdy neuhradila, a tak hotel odmietol dovolenkárov ubytovať. Hotel im rezerváciu zrušil, pričom oni si na mieste museli nájsť náhradné ubytovanie a znovu zaň zaplatiť. 

Slovensko je plné desiatok ilegálnych cestoviek

Podľa Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr (SACKA) na Slovensku podniká vyše 70 nelegálnych cestovných kancelárií. Každá cestovná kancelária bez výnimky, ktorá predáva svoje zájazdy konečným spotrebiteľom, musí byť zapísaná v zozname cestovných kancelárií, ktorý vedie Slovenská obchodná inšpekcia (SOI). Je to jediný dôveryhodný zoznam, ktorý poskytuje informácie o poistení cestovnej kancelárie.

16. mája 2024, 15:00 Čas čítania 2:46 Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom Kriminológ o atentáte na Fica: Prítomným seniorom sa nedá vyčítať to, ako reagovali. Boli v strese a pod tlakom

Významnou povinnosťou cestovných kancelárií je podľa Machútovej informovať orgán dozoru o všetkých podstatných údajoch o ich ochrane proti úpadku. Tieto informácie sú verejné a dostupné v zozname cestovných kancelárií na webovej stránke www.soi.sk.

Záchranný systém Slovensko
Zdroj: Záchranný systém Slovensko
Domov
Zdieľať
Diskusia