Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Lukáš Čelka
18. júna 2023, 8:40
Čas čítania 0:37

Desivé praktiky v slovenskej škôlke: deti za trest údajne zatvárali do tmavého skladu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Riaditeľka podozrenia odmieta a starostka obce tvrdí, že o ničom nepočula.

Škôlka na východnom Slovensku čelí znepokojujúcim obvineniam. Rodičia detí, ktoré ju navštevujú, totiž tvrdia, že ich ratolesti pedagógovia za trest zatvárajú do tmavého skladu, informuje o tom portál tvnoviny.sk.

Zatiaľ čo riaditeľka škôlky tieto obvinenia odmieta, starostka obce, ktorá je zriaďovateľom škôlky, tvrdí, že o takýchto praktikách doposiaľ netušila. Podľa jej slov škôlka doteraz fungovala bez problémov, a preto je zo sťažností rodičov prekvapená. Prisľúbila však, že incident preverí. 

Ako pre portál vysvetlilo ministerstvo školstva, metódy, akými pedagógovia učia, si určujú sami, z čoho vyplýva, že určujú aj tresty. „Z hľadiska ministerstva školstva je neprípustné také konanie pedagogických zamestnancov, aké je opísané v otázkach. Každý pedagogický zamestnanec je povinný chrániť a rešpektovať práva dieťaťa, rešpektovať individuálne výchovno-vzdelávacie potreby dieťaťa s ohľadom na jeho schopnosti, možnosti, sociálne a kultúrne zázemie,“ zhrnulo ministerstvo vo svojom stanovisku.

V prípade akéhokoľvek podozrenia na neadekvátne správanie školského personálu sa podľa informácií portálu môže rodič obrátiť so svojou sťažnosťou priamo na školskú inšpekciu, ktorá ju preverí.

Domov
Zdieľať
Diskusia