Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Lukáš Čelka
18. júna 2023, 12:07
Čas čítania 0:45

Poliaci videli v autobuse satanizmus. Linke 666 do mesta Hel zmenia číslo

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Do poľského prímorského mesta ťa už autobus so znamením šelmy nevezme.

Frekventovane využívaná linka autobusu s číslom 666, ktorá pravidelne vozila cestujúcich do poľského mesta Hel, dostala nové číslo. Keďže domáci mali obavy zo satanistickej symboliky, dopravný podnik sa ju rozhodol premenovať na linku číslo 669, informuje o tom portál Unilad


Je všeobecne známe, že číslo 666  – znamenie šelmy – je považované za symbol diabla. Ak k nemu prirátame aj názov mesta, do ktorého linka premávala, môže ísť o naozaj úsmevnú kombináciu. „Hel“ sa totiž vyslovuje úplne identicky ako anglické pomenovanie pekla.

Presne toto si uvedomil aj dopravca, ktorý linku v roku 2006 premenoval na číslo 666. Išlo o vtip, ktorým sa snažili prilákať ľudí zo širokého okolia. Podľa informácií portálu Unilad niektorí ľudia jazdili autobusom len preto, aby mohli povedať, že sa „linkou 666 odviezli do Helu“. 

Autobus s číslom 666.
Autobus s číslom 666. Zdroj: Facebook/@PKS Gdynia


Miestnym kresťanom sa však tento názov vôbec nezdal vtipný, práve naopak, roky bojovali za premenovanie linky. Tvrdili, že „prezentovať realitu večného zatratenia ako vtip – a to akýmkoľvek spôsobom – je obyčajná hlúposť“.

22. júna 2023, 12:30 Čas čítania 6:27 Vodca Cirkvi satanovej pri obradoch s nahými ženami využil aj 3-ročnú dcéru Vodca Cirkvi satanovej pri obradoch s nahými ženami využil aj 3-ročnú dcéru

Aby bolo pomenovanie linky menej kontroverzné, miestny autobusový dopravca teda rozhodol, že poslednú šestku v čísle otočia hore nohami. Autobus s číslom 669 začne premávať po poľských cestách už od 24. júna.

Domov
Zdieľať
Diskusia