Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
19. júna 2023, 15:20
Čas čítania 0:36

Ikea končí s predajom sladkostí od známej spoločnosti. Produkty zmiznú aj zo slovenského trhu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Švédsky gigant v oblasti nábytku a domácich potrieb ich chce postupne začať nahrádzať vlastnou značkou.

Švédska spoločnosť Ikea sa rozhodla pre zásadný krok. V najbližšom období začne postupne sťahovať produkty od známeho výrobcu mnohých cukroviniek Mondelez International, informujú tvnoviny.sk

Pripája sa tak k dlhému zoznamu firiem, ktoré sa pre podobný krok voči spoločnosti rozhodli už pred týždňom. Zlomový moment u viacerých švédskych a fínskych podnikateľov nastal po odhalení, že Mondelez International naďalej pokračuje vo svojej činnosti v Rusku.

Nahradia ich vlastnou značkou

Pre rovnaký krok sa rozhodla aj Ikea, i keď obchodné aktivity Mondelezu priamo neadresovala. Populárny švédsky predajca nábytku pre tvnoviny.sk uviedol, že ide o dlhodobú stratégiu, v ktorej sa chcú osamostatniť od produktov druhých výrobcov.

Je preto viac než pravdepodobné, že Ikea začne ponúkať vlastné alternatívy sladkostí, ktoré budú mať za úlohu úplne nahradiť produkty spoločnosti Mondelez International.

Mondelez má pod svojím menom viacero populárnych značiek. Ide napríklad o produkty Milka, 7Days či Oreo. V nákupných domoch Ikea sa od Mondelezu predávajú čokoládové výrobky Marabou alebo Daim.

Ikea sa rozhodla, že začne z predaja postupne vyraďovať produkty od spoločnosti Mondelez International.
Ikea sa rozhodla, že začne z predaja postupne vyraďovať produkty od spoločnosti Mondelez International. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia