Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
20. júna 2023, 8:18
Čas čítania 0:36

Hladné medvede už ničia aj iné cintoríny na Slovensku. Láka ich nezvyčajná pochúťka

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zásahový tím plánuje usmrtiť ďalšieho problémového jedinca.

Medvede, ktoré ničia ružomberský mestský cintorín, sa presunuli na iné miesta. Po usmrtení jedného zo samcov sa cez lesy presunuli na cintoríny Biely Potok a Vlkolínec. Aj tu vyjedajú vosk zo sviečok, píše denník MY Liptov

Na cintoríne Biely Potok medveďov nezastavilo ani oplotenie, ktoré prevalili. Zásahový tím momentálne robí obhliadku ďalších poničených miest.

„Na hlavnom cintoríne bude pokračovať odchyt jedného kusu problémového jedinca medveďa hnedého. Odchytové zariadenie bude spustené v utorok. Zásahový tím predpokladá, že do konca týždňa bude problémový jedinec odchytený a následne vylúčený z populácie formou eutanázie,“ vyjadrila sa Kristína Bocková zo Štátnej ochrany prírody.

15. júna 2023, 15:45 Čas čítania 0:35 Končím, oznámil šéf zásahového tímu, ktorý sa stará o medvede v Tatrách. Nepáči sa mu, ako Slovensko usmrcuje rizikové zvieratá Končím, oznámil šéf zásahového tímu, ktorý sa stará o medvede v Tatrách. Nepáči sa mu, ako Slovensko usmrcuje rizikové zvieratá

Medvede sa objavili aj na cintoríne v Tajove pri Banskej Bystrici. Ochranárom sa ich však podarilo odplašiť a viac sa tam nevrátili.

Medvede láka náplň do kahancov. Tá obsahuje prímes bravčového a hovädzieho loja. Ružomberčania začali medveďov volať sviečkožrúti. Nerozumejú však tomu, prečo sviečky začali medvede zaujímať až teraz. „Roky používame tie isté náplne,“ povedala domáca.

medveď
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia