Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
15. júna 2023, 15:45
Čas čítania 0:35

Končím, oznámil šéf zásahového tímu, ktorý sa stará o medvede v Tatrách. Nepáči sa mu, ako Slovensko usmrcuje rizikové zvieratá

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Michal Haring pomáhal zakladať zásahový tím pre medveďa hnedého. Po troch rokoch sa teraz rozhodol odísť.

Šéf tatranského zásahového tímu pre medveďa hnedého Michal Haring sa rozhodol skončiť vo svojej funkcii. Informoval o tom v statuse na sociálnej sieti. Ako prvý na to upozornil portál Aktuality

V príspevku uviedol, že sa rozhodol dištancovať od aktivít zásahového tímu, ktorý pracuje pod Štátnou ochranou prírody SR. Jeho rozhodnutie však nie je definitívne. Haring totiž tvrdí, že ak bude na Slovensku vôľa riešiť problematiku medveďa hnedého rozumom a nie olovom, bude pre zásahový tím k dispozícii.

Nepáči sa mu strieľanie medveďov

Požiadať o ukončenie pracovného pomeru sa rozhodol po tom, ako zásahový tím v niekoľkých častiach Slovenska usmrtil medvede hnedé pomocou strelných zbraní. Nepáči sa mu, že sa na zneškodnenie problémových jedincov nevyužila uspávacia injekcia, po ktorej má nasledovať humánne usmrtenie medveďa.

Haringovi sa počas svojej kariéry v zásahovom tíme podarilo implementovať viacero preventívnych opatrení. Vďaka tomu sa snažil aktívne redukovať počet problémových jedincov v Tatrách.

Michal Haring
Zdroj: archív Michala Haringa
Domov
Zdieľať
Diskusia