Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
14. júna 2023 o 14:26
Čas čítania 0:24

FOTO: Medveďa, ktorý ničil cintorín v Ružomberku, postihol smutný koniec. V okolí sa však pohybujú ďalšie tri jedince

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Medvede na cintoríne ničili hroby a obžierali loj zo sviečok.

Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR v noci na stredu na cintoríne v Ružomberku odchytil a následne za asistencie veterinára usmrtil jedinca medveďa hnedého. „Išlo o štvorročného samca s hmotnosťou 107 kilogramov,“ konkretizovala ružomberská radnica.

Ochranári zistili v areáli mestského cintorína pohyb najmenej štyroch medveďov. Lákala ich tam pravdepodobne prímes bravčového alebo hovädzieho loja vo sviečkach. Mesto koncom minulého týždňa informovalo, že medvede na cintoríne a okolí chce zásahový tím nasledujúce dva týždne postupne odchytávať a usmrtiť.

Cintorín, ktorý bol doposiaľ prístupný nepretržite, je od 19.00 do 8.00 h pre verejnosť uzatvorený. Radnica vyzvala obyvateľov, aby tam až do odvolania nezapaľovali sviece.

Domov
Zdieľať
Diskusia