Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
28. júna 2023 o 16:16
Čas čítania 0:31

V obľúbenej talianskej destinácii môžeš schytať pokutu až 500 €. Ak si do centra oblečieš toto, trestu sa nevyhneš

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Domácich pohoršovali turisti v plavkách túlajúci sa po centrách miest.

Taliansko začalo rázne riešiť nevhodne oblečených turistov v centre miest. Domácim obyvateľom sporo odetí turisti prekážali, a tak im s cudzincami, ktorí sa po meste prechádzali iba v plavkách či hore bez, došla trpezlivosť, píšu tvnoviny.sk

Pokuty za pohoršovanie sú v obľúbených turistických destináciách poriadne vysoké. V Benátkach, v Sorrente aj Lipari môžu turisti za nevhodné oblečenie zaplatiť viac ako 500 eur. Pokutami chcú úrady zlepšiť kvalitu života obyvateľov miest.

9. júna 2023 o 20:45 Čas čítania 1:10 Obľúbené chorvátske mesto Dubrovník ide bizarne trestať hluk. Výrazne obmedzí turistov s týmto typom batožiny, majú smolu Obľúbené chorvátske mesto Dubrovník ide bizarne trestať hluk. Výrazne obmedzí turistov s týmto typom batožiny, majú smolu

V Taliansku už v minulosti platilo pravidlo, že do Baziliky svätého Petra vo Vatikáne či Panteónu v Ríme nevhodne oblečených turistov nepúšťali. Po novom však už turisti dostanú veľmi vysokú pokutu.

Od roku 2022 platí v mnohých obľúbených letoviskách zákon, podľa ktorého môže polícia pokutovať nevhodne oblečených turistov sumou 150 eur. Zakázaná je aj konzumácia alkoholu na verejnosti, výnimkou je iba pláž. 

Santiago Calatrava, most, Benátky
Zdroj: Getty Images/Awakening



Domov
Zdieľať
Diskusia