Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
30. júna 2023, 7:22
Čas čítania 0:39

Hrozí pokuta 3000 €: Obľúbená dovolenková destinácia Slovákov obmedzuje pitie alkoholu na verejnosti

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Okrem konzumácie alkoholu na Malorke bude výrazne obmedzené fajčenie, ale aj odevy turistov.

Dovolenkárov na Malorke v prichádzajúcej letnej sezóne výrazne ovplyvní sprísňovanie pravidiel. Obľúbený ostrov reaguje na alkoholovú turistiku, ktorá je na ostrove sprevádzaná výtržníctvom. Prehrešky sa tak budú trestať pokutami, ktoré môžu narásť až do výšky 3000 eur, informuje o tom portál novinky.cz.

Na ostrove sú zóny, kde je prísne zakázané konzumovať alkohol na verejnosti. Pitie alkoholu je povolené len vtedy, ak nejde o hromadnú akciu. Počet zhromaždených osôb, ktoré môžu piť alkohol na verejných miestach, môže byť maximálne desať.

Krajina okrem alkoholu výrazne obmedzila aj fajčiarov, ktorí nemôžu fajčiť v reštauráciách, baroch, kaviarňach, ale aj na niektorých plážach. Fajčiť na ulici je povolené len vtedy, ak osoba fajčí v stoji a vo vzdialenosti 1,5 metra sa nenachádza iná osoba. 

Obmedzenia pre oblečenie

Nové pravidlá si posvietia aj na oblečenie dovolenkárov. Ženy aj muži nemôžu chodiť s odhalenou hornou polovicou tela na verejnosti, okrem pláže. Na niektorých častiach ostrova turisti nemôžu chodiť s odevom, ktorý zobrazuje nahého človeka. Naboso môžu turisti chodiť len na pláži. 

Malorka je jedným z hitov leta.
Malorka je jedným z hitov leta. Zdroj: Pexels/mali maeder
Domov
Zdieľať
Diskusia