Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
4. júla 2023, 12:45
Čas čítania 0:55

Polícia v prípade zavraždenej 39-ročnej Andrey podľa Hamrana nepochybila. Zverejnili detaily z vyšetrovania

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Policajný prezident Štefan Hamran zverejnil detaily vyšetrovania vraždy 39-ročnej Andrey z Novej Dubnice.

Policajný prezident Štefan Hamran kritizuje zneužívanie minulotýždňovej vraždy v Dubnici nad Váhom politikmi. Niektorí podľa neho komentujú postupy polície a spochybňujú jej prácu, hoci nemajú k dispozícii ani len čiastkové informácie. Povedal to na utorkovej tlačovej konferencii.

„Nerobí to nič iné, iba vnáša neistotu do našej spoločnosti,“ zdôraznil Hamran. Poukázal na vyjadrenie exministra vnútra Roberta Kaliňáka vo víkendovej diskusnej relácii. Kaliňák hovoril o vysmievaní sa obeti policajným prezidentom. „Od bývalého ministra budem žiadať ospravedlnenie. Takéto lži sa nemôžu šíriť verejným priestorom,“ reagoval Hamran.

Polícia podľa neho urobila všetko

Zdôraznil, že polícia spravila v súvislosti s prípadom vraždy v Dubnici nad Váhom všetko, čo bolo v jej silách a na čo mala zákonný mandát.

Policajtovi, ktorý vyšetroval prenasledovanie obete podozrivým mužom, chce dokonca navrhnúť odmenu, pretože podľa neho postupoval nad rámec svojich povinností. Žene po nahlásení prenasledovania poskytol súkromné telefónne číslo, kam sa mu mohla ozvať. Napriek tomu nariadil komplexnú kontrolu vo vzťahu k trenčianskej krajskej polícii.

24. apríla 2024, 9:30 Čas čítania 4:05 Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli

V kontexte tohto prípadu volá po novelizácii Trestného poriadku. Možné pochybenia v postupoch orgánov, ktoré predchádzali vražde, dala preveriť aj Generálna prokuratúra SR.


K vražde 39-ročnej Andrey z Novej Dubnice prišlo vo štvrtok 29. júna v ranných hodinách pri novej cyklotrase v záhradkárskej oblasti Lieskovec v Dubnici nad Váhom. Podľahla početným sečným zraneniam. Ján M. čelí obvineniu za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy spáchaný surovým spôsobom a so sexuálnym motívom. Cez víkend bol vzatý do väzby.

harman
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia