Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
5. júla 2023 o 8:24
Čas čítania 0:28

Na Slovensko príde nebezpečná „POLY“. Víchrica potrápi najmä túto oblasť Slovenska

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vietor a búrky by sa mali nad naše územie presunúť už dnes popoludní.

V priebehu dnešného dňa sa sponad Atlantiku nad Európu presunie tlaková níž Poly. Prinesie so sebou zhoršenie počasia, najmä v podobe veterných búrok. Jej dosahy pocítia predovšetkým obyvatelia západnej Európy, no podľa iMeteo sa nevyhnú ani Slovensku. 

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ

Nad Slovensko sa z Česka Poly presunie podvečer. Okolo 18.00 h ho predznamená studený front, charakterizovaný pomerne silnými nárazmi vetra, zvýšenou oblačnosťou a zvýšeným rizikom búrok. Ich intenzitu však zatiaľ nemožno predvídať. Silný nárazový vietor nad západným Slovenskom by mal dosiahnuť rýchlosť 90 km/h. V ostatných regiónoch by mal byť vietor aj búrky slabšie.

Nárazový vietor dosahujúci rýchlosť 140 km/h postihne najviac Britov, Belgičanov, Holanďanov či Nemcov. Úrady v týchto krajinách už varovali pred nezanedbateľnými materiálnymi škodami a výpadkami v doprave.

Domov
Zdieľať
Diskusia