Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
6. júla 2023, 9:50
Čas čítania 0:43

Facebook dnes spustil novú aplikáciu. Súboj Zuckerberga a Muska sa vyostruje

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Aplikácia Threads je už dostupná v USA a desiatkach ďalších krajín.

Americká spoločnosť Meta v noci na štvrtok spustila svoju aplikáciu Threads, ktorá môže predstavovať konkurenciu pre sociálnu sieť Twitter. Meta vlastní sociálne siete Facebook a Instagram. Threads je s nimi prepojená a využíva už existujúce prepojenia medzi miliónmi používateľov.


Používatelia sa do aplikácie Threads môžu prihlásiť pomocou svojich údajov z Instagramu, ktorý má viac než dve miliardy používateľov.

Aplikácia má už 5 miliónov používateľov

Dĺžka príspevkov je maximálne 500 znakov, čo je viac než 280 znakov, ktoré umožňuje Twitter. Používatelia môžu pridať webové odkazy, fotografie a videá v dĺžke až päť minút. Šéf spoločnosti Meta Mark Zuckerberg oznámil, že počas prvých štyroch hodín od spustenia sa do aplikácie Threads prihlásilo päť miliónov ľudí.


Threads je už dostupná v USA a desiatkach ďalších krajín. V členských krajinách EÚ však Meta najskôr musí vyriešiť záležitosti v oblasti regulácie.


Vlastníkom Twitteru sa vlani v októbri stal miliardár a podnikateľ Elon Musk a táto sociálna sieť odvtedy zaznamenala viacero ťažkostí, píše DPA. Musk v sobotu oznámil, že Twitter obmedzuje počet príspevkov, ktoré môžu používatelia čítať za jeden deň. Cieľom je zastaviť „extrémnu úroveň“ extrakcie údajov a manipuláciu systému.

Threads
Zdroj: Meta
Domov
Zdieľať
Diskusia