Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
7. júla 2023, 15:50
Čas čítania 0:33

Hrdinská matka prehovorila. Zverejnila nové informácie o útoku medveďa, ktorý napadol jej syna

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

K napadnutiu došlo v ranných hodinách v obci Háj neďaleko Turčianskych Teplíc.

Hrdinská matka Michaela Sedláčková, ktorá ubránila vlastného syna pri napadnutí medveďom, po prvýkrát prehovorila. Prezradila, ako zasiahla, keď nebezpečné zviera uvidela v bezprostrednej blízkosti 20-ročného Kristiána, informuje portál Tvnoviny.sk.

Podľa jej slov nemala na výber a vidlami na medveďa zaútočila bez rozmýšľania. „No čo vám prvé napadne, ako matka idete zachrániť dieťa. Vidíte tú strašnú situáciu, tak ide o momenty, nie je priestor na rozmýšľanie. Spravíte, čo vám prvé napadne,“ uviedla Michaela pre Tvnoviny.sk.

Ak by matka nezasiahla, zrejme by som zomrel

Jej hrdinský čin opísal aj syn Kristián. Uviedol, že ak by matka nezakročila v kritickom momente, pravdepodobne by sa sám neubránil.

Kristián je momentálne mimo ohrozenia života. Počas útoku utŕžil poranenia rúk, ktoré mu zviera dohrýzlo.

Zásahový tím dodal, že možnú lokalitu nebezpečného jedinca už má vyhliadnutú. Ak agresívneho medveďa ochranári nájdu, s najväčšou pravdepodobnosťou ho budú musieť zastreliť.

Nebezpečného medveďa, ktorý napadol mladého Kristiána, nateraz nenašli. Zranenému sa mu podarilo z miesta útoku utiecť.
Nebezpečného medveďa, ktorý napadol mladého Kristiána, nateraz nenašli. Zranenému sa mu podarilo z miesta útoku utiecť. Zdroj: Zásahový tím pre medveďa hnedého
Domov
Zdieľať
Diskusia