Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko TASR
7. júla 2023, 15:05
Čas čítania 0:26

AKTUÁLNE: Prezidentka Čaputová potvrdila, že Slovensko bude podporovať Ukrajinu výrobou munície a novej techniky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezidentka o tom informovala počas spoločnej tlačovej konferencie so Zelenským.

Prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová potvrdila, že sa Slovensko zapojí do výroby munície pre Ukrajinu. Informovala o tom počas spoločnej tlačovej konferencie s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Okrem výroby munície uzatvorila Slovenská republika aj kontrakt na doručenie ďalších 16 húfnic ZUZANA. Prvé z nich by mohli na Ukrajinu zamieriť už počas tohto leto, dodala prezidentka.

„Spoločne budeme s našimi firmami vyvíjať aj nový typ húfnic. Budeme spolupracovať na spoločnej výrobe munície a zároveň sa naše podniky zapoja aj do odmínovania územia Ukrajiny,“ priblížila Čaputová.

Prezidentka verí, že NATO poskytne Ukrajine na samite vo Vilniuse víziu budúceho členstva. Obnovu Ukrajiny považuje za veľkú príležitosť pre slovenské firmy. Hovorí o výborných bilaterálnych vzťahoch oboch krajín.

Čaputová, Zelenskyj
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia