Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Florián Meričko
7. júla 2023, 18:22
Čas čítania 0:33

Zuckerbergov „Twitter zabijak“ žiada od ľudí prístup k finančným údajom či informáciám o zdravotnom stave

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Nová konkurencia Twitteru nateraz nedorazila na európsky trh. Dôvodov je hneď niekoľko.

Nová konkurencia Twitteru – aplikácia Threads – uchvátila počas uvedenia na trh milióny používateľov. V krajinách Európskej únie však nateraz nie je dostupná. Môžu za to problémy s GDPR, ktoré spôsobujú rozsiahle požiadavky aplikácie. 

Threads po stiahnutí od používateľov požaduje prístup k viacerým citlivým informáciám. Aplikácia informuje o tom, že zbiera najrôznejšie údaje. Používateľ tak po zaregistrovaní dáva súhlas firme Meta, aby dostala prístup k histórii vyhľadávania, informáciám o jeho zdravotnom stave či k jeho finančným údajom.

Okrem toho Threads monitoruje aj aktuálnu lokalitu zariadenia, kontaktné informácie alebo históriu nákupov používateľov.

Na túto skutočnosť upozornil aj Jack Dorsey, jeden zo spoluzakladateľov konkurenčnej aplikácie Twitter.

Napriek tomu sa však Threads teší obrovskému úspechu pri uvedení na trh. Vývojári aplikácie zároveň dodávajú, že sa postupne pripravujú na spustenie na európskom trhu.

Domov
Zdieľať
Diskusia