Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
12. júla 2023 o 12:12
Čas čítania 0:43

REBRÍČEK: Toto sú najhlúpejšie plemená psov na svete

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Nový výskum zoradil stovky domácich miláčikov podľa ich inteligencie. Medzi tými najhoršími sa vyskytlo viacero plemien, ktoré sú obľúbené aj medzi Slovákmi.

Nová štúdia vedcov z Fínska odhalila najinteligentnejšie a najhlúpejšie plemená psov. Nelichotivé prvé miesto vo výskume si tak odniesol afganský chrt, ktorého odborníci považujú za najmenej inteligentné plemeno, informuje portál Daily Mail.

Vedci hodnotili inteligenciu psov na základe niekoľkých kritérií – zamerali sa však najmä na to, ako dobre dokážu domáci miláčikovia pochopiť a poslúchnuť povel, ktorý im bol daný. Okrem toho bola pri hodnotení dôležitým faktorom aj schopnosť psíka učiť sa novým príkazom od svojho pána.

Na chvoste rebríčka sa umiestnili aj basendži či populárny buldog. Tesne za nimi sa nachádza čínske plemeno čau-čau. Prvú päticu nakoniec uzatvára barzoj, známy aj ako ruský chrt.

Najinteligentnejším jedincom dominoval belgický ovčiak

Naopak, najlepšie v hodnotení obstál belgický ovčiak, ktorý je podľa odborníkov najinteligentnejším spomedzi domácich miláčikov. Druhú priečku obsadila austrálska kelpia, pôvodom pastiersky pes zo Škótska. Medzi najšikovnejšími plemenami sa objavili aj labradorský retríver či borderská kólia.

Kompletný zoznam tých najhlúpejších plemien sme pre teba zostavili v prehľadnej tabuľke:

UmiestneniePlemeno
1.Afganský chrt
2.Basendži
3.Buldog
4.Čau-čau
5.Barzoj
6.Bloodhound
7.Pekinský palácový psík
8.Bígl
9.Anglický mastif
10.Baset
Domov
Zdieľať
Diskusia