Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
13. júla 2023, 12:15
Čas čítania 0:32

VIDEO: Dovolenkárov na španielskej pláži vydesila obrovská plutva v bezprostrednej blízkosti. Údajne išlo o vzácneho živočícha

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Stretnutie s neznámym morským tvorom nakoniec nedopadlo tragicky.

Dovolenkárov v španielskej destinácii La Antilla pri prístavnom meste Alicante na juhozápade krajiny vydesilo stretnutie s neznámym morským živočíchom. Ľudia na pláži spozorovali obrovskú plutvu a predpokladali, že ide o ďalšieho zatúlaného žraloka. Ukázalo sa však, že sa mýlili, informujú TVnoviny.sk s odvolaním sa na portál eltiempo.

Video zachytáva, ako sa prítomní dovolenkári z pláže snažia kričať na ľudí vo vode, aby sa dostali čo najďalej od potenciálne nebezpečného tvora. Až neskôr vysvitlo, že k pláži nedoplával žralok, ale oveľa vzácnejšie a hlavne pre človeka neškodné zviera.

Podľa španielskej polície narazili ľudia na pláži buď na veľrybu Cuvierovu, alebo na vorvaňa zobcového. „Nie je to žralok ani kosatka. Zvieraťom, ktoré nás navštívilo, je zjavne veľryba Cuvierova, ktorá drží rekord v hlbinných ponoroch,“ priblížili policajti.

 
Domov
Zdieľať
Diskusia