Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR Florián Meričko
19. júla 2023 o 18:52
Čas čítania 0:43

VIDEO: Na východe Slovenska narobili supercelárne búrky veľké škody. Zasahovať tam musia aj hasiči

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Výdatné lejaky najviac zasiahli okresy Michalovce a Sobrance.

Množstvo výjazdov v súvislosti s výčinmi počasia evidujú aktuálne hasiči v okresoch Michalovce a Sobrance. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach Jana Matis Libová.

„Výjazdy sa týkajú spadnutých stromov, strhnutých striech, zatopených priestorov a podobne,“ uviedla s tým, že strhnutú strechu rodinného domu evidujú napríklad v Závadke v okrese Michalovce, v obci Záhor v okrese Sobrance, ale aj v Strážskom.

Obrovské škody hlásia aj z obcí pri Michalovciach

Silný vietor a krúpy v Závadke v okrese Michalovce poškodili v stredu popoludní podľa prvotných odhadov takmer tretinu domov. Uviedla to starostka obce Jana Dziaková s tým, že v obci padali krúpy veľké takmer ako tenisové loptičky.

„Zničené sú hlavne staršie domčeky, ktoré mali eternitovú krytinu. Strechy, výplne na oknách, autá, ktoré neboli v garáži, stromy,“ povedala.

Podľa nej sú vzniknuté škody veľké. „Bolo to krátke, ale intenzívne. Ono to vyzeralo, ako keby prišlo tornádo s veľkými krúpami,“ dodala.

Supercelárna búrka sa prehnala aj cez obec Klokočov v okrese Michalovce. Podľa občanov tam počas intenzívneho lejaku padali veľké krúpy s veľkosťou zhruba 2 centimetre.

Domov
Zdieľať
Diskusia