Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. júla 2023 o 9:39
Čas čítania 0:27

V USA otvorili nový úrad. Bude mať na starosti prípravu na možné pandémie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
V USA otvorili nový úrad. Bude mať na starosti prípravu na možné pandémie
Zdroj: TASR/AP

Biely dom v piatok otvoril nový úrad, ktorý má na starosti prípravu a reakciu na možné pandémie.

Na jeho čele bude súčasný hlavný poradca armády v oblasti zdravotníctva generál Paul Friedrichs. TASR správu prevzala z agentúry Reuters.

Nový úrad podľa Bieleho domu prevezme povinnosti súčasných poradných skupín amerického prezidenta pre COVID-19 a opičie kiahne.

Bude mať na starosti viesť, koordinovať a uskutočňovať kroky v oblasti pripravenosti a reakcie na známe a neznáme biologické hrozby či patogény, ktoré by mohli viesť k pandémii alebo spôsobiť výrazné narušenia v oblasti verejného zdravia.

Biely dom údajne v máji rozpustil poradnú skupinu prezidenta pre pandémiu ochorenia COVID-19 po tom, ako bola ukončená mimoriadna situácia v spojitosti s koronavírusom.

Ilustračná foto.
Ilustračná foto. Zdroj: TASR/Pavel Neubauer



Americký prezident Joe Biden vlani v septembri vyjadril presvedčenie, že pandémia koronavírusu sa v USA skončila, píše AP.

Domov
Zdieľať
Diskusia