Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
26. júla 2023 o 11:53
Čas čítania 0:30

Varovanie pre dovolenkárov v Chorvátsku: Vydali „červený alarm“

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V okolí Záhrebu hrozí aj krupobitie.

Počasie v Chorvátsku môže byť v najbližších dňoch premenlivé a veľmi nestabilné. Na väčšine územia hrozia prehánky a búrky, upozorňuje štátny hydrometeorologický ústav Chorvátskej republiky. Ten vydal na nadchádzajúce dni aj tzv. červený alarm. Upozorňuje, že v oblasti Záhrebu hrozia aj búrky s krúpami. Nestabilné počasie môže sprevádzať aj silný vietor. 

Chorvátsko počasie
Zdroj: meteo.hr

„Búrlivé počasie bude aj na západe krajiny. Spolu s nestabilitou sa bude vyskytovať aj prechodný búrlivý vietor. Silný juhozápadný vietor, na mori a juhu, sa v poobedňajších hodinách bude presúvať na sever a severozápad, najskôr na severnom Jadrane a západnom vnútrozemí.

Spolu s nestabilitou sa bude vyskytovať aj prechodný búrlivý vietor prevažne na severe krajiny. Sledujte predpovede počasia a výstrahy chorvátskeho hydrometeorologického ústavu, aby bolo možné včas prijať potrebné ochranné opatrenia,“ pripomína na webe slovenské ministerstvo zahraničných vecí.

Domov
Zdieľať
Diskusia