Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer TASR
26. júla 2023, 12:30
Čas čítania 1:09

MAPA: Ďalšia časť Bratislavy zavedie rezidenčné parkovanie, zverejnili všetky detaily

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Starosta Ružinova si od systému sľubuje zlepšenie bezpečnosti a utlmenie dopravy.

Už v októbri sa na Štrkovec rozšíri bratislavský systém rezidentského parkovania. Na sociálnej sieti o tom informuje starosta Ružinova Martin Chren. Pôjde o lokalitu ohraničenú ulicami Bajkalská, Ružinovská, Tomášikova a Trnavská cesta. Mestská časť očakáva zlepšenie bezpečnosti, utlmenie dopravy i ľahšie parkovanie pre rezidentov.

parkovanie
Zdroj: paas.sk


„Na úrade sme pripravili dopravný projekt tak, že aj keď sa po vyznačení parkovacích miest ulice a chodníky výrazne vyčistia, odstránia sa konfliktné miesta, parkovanie v križovatkách či pred priechodmi, ktoré je nebezpečné, celkový počet parkovacích miest takmer neklesne,“ konštatuje Chren.


V rámci pripravovanej rezidentskej zóny realizuje mestská časť zároveň aj „drobné“ investície, ktoré majú ešte viac zvýšiť komfort i bezpečnosť. Umožnia tiež zachovať niekoľko parkovacích miest aj tam, kde by inak museli zaniknúť, lebo v súčasnej podobe nespĺňajú technické normy.

Na Haburskej, Svidníckej a na Medzilaboreckej mestská časť mierne rozširuje existujúce parkovacie plochy tak, aby vyhovovali normám a nemuseli byť zrušené.

17. mája 2024, 18:00 Čas čítania 0:52 Obleč sa s kamošmi do červenej a poď to s nami roztancovať na parket. REFRESHER organizuje druhú edíciu HOT IN HERE 00's PARTY Obleč sa s kamošmi do červenej a poď to s nami roztancovať na parket. REFRESHER organizuje druhú edíciu HOT IN HERE 00's PARTY

Na Tokajíckej ulici tak napríklad pribudol úzky pozdĺžny pás zo zatrávňovacích dlaždíc, ktorý umožní na ulici zachovať pozdĺžne parkovanie, keďže na ceste zostane dostatočná šírka na prejazd vozidiel. Zároveň zostane voľný chodník pre chodcov na druhej strane cesty. „Na Solivarskej sme doplnili drobnú plochu, na ktorej sa síce parkovať nebude, ale presunú sa na ňu kontajnery, ktoré dnes zaberajú parkovacie miesto,“ približuje Chren.


Bratislavský parkovací asistent spustili začiatkom minulého roka v prvých troch zónach – Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. Neskôr pribudli viaceré zóny v Ružinove a v Starom Meste zóna Hlavná stanica – Blumentál.


Hlavné mesto má tento rok v pláne rozšírenie PAAS aj do iných mestských častí. Jednou z nich má byť ďalšia zóna v Starom Meste, a to zóna Centrum – Panenská. V pláne je tiež rozšíriť systém regulovaného parkovania v Novom Meste, Petržalke či Dúbravke.

Domov
Zdieľať
Diskusia