Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
26. júla 2023 o 14:53
Čas čítania 0:40

VIDEO: Takto si v centre Bratislavy vykračovala partia diviakov. Vyskytujú sa najmä v týchto mestských častiach

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Väčšina hlásení o výskyte diviakov dostáva polícia večer a v noci.

Ulicami bratislavskej časti pri Bôriku pobehovala v noci partia diviakov. Zrejme ich prilákal zápach zo smetiakov. Mnohí Bratislavčania, ktorí sa diviakov boja, kontaktujú mestskú políciu. Podľa TV Novín prípadov v ostatných dňoch pribúda. Od začiatku júna prijali policajti viac ako tridsať takýchto oznamov. Najviac hlásení dostávajú bratislavskí policajti z Kramárov, Karlovej Vsi, Dlhých dielov, Dúbravky a Rače. Väčšina nahlásení výskytu diviakov sa odohráva večer a v noci.

Na videu, ktoré sa šíri sociálnymi sieťami, vidíme menšiu partiu, ako kráča pred autom mestskej polície. Hovorca mestskej polície povedal, že ich príslušníci plašia len v prípadoch, keď ohrozujú život, zdravie alebo majetok. V takýchto prípadoch privolajú poľovné združenie, poprípade Štátnu potravinársku a veterinárnu správu.

Možnosti policajtov vraj nie sú široké. „Hliadky mestskej polície môžu napríklad dostať chodcov do bezpečia, usmerniť dopravu alebo sa pokúsiť pomocou majákov diviaky opatrne zahnať späť do lesa. Rozhodne však na ne nemôžeme strieľať ani ich svojpomocne odchytávať,“ uvádza polícia.

V prípade stretnutia s rodinou diviakov polícia odporúča dodržiavať bezpečnú vzdialenosť, diviakov nekŕmiť, nefotiť ani neprovokovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia