Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
27. júla 2023, 17:43
Čas čítania 0:31

AKTUÁLNE: V Chorvátsku vypukol veľký požiar na obľúbenom ostrove. Túto destináciu každý rok vyhľadávajú tisíce Slovákov

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

S plameňmi v Chorvátsku bojujú desiatky hasičov.

Na ostrove Čiovo v Chorvátsku dnes popoludní vypukol požiar. Na mieste horí les aj nižší porast, informuje chorvátsky denník dnevnik.hr. Požiar vypukol okolo 15.30 h miestneho času. Ostrov Čiovo, nachádzajúci sa neďaleko populárneho historického mesta Trogir či vzdialenejšieho mesta Split, je obľúbenou destináciou mnohých slovenských turistov.

S plameňmi už bojujú pozemné aj vzdušné hasičské sily. „Pri likvidácii požiaru zasahujú hasičské zložky z operačného priestoru Kaštela a Trogir, Zásahová jednotka Split a tri hasičské lietadlá Canadair CL 415 a ďalšie tri hasičské lietadlá AT 802 FireBoss,“ uviedol veliteľ Hasičského zboru Splitsko-dalmatínskej župy Ivan Kovačević.

„Momentálne sa na hasení podieľa celkovo 150 hasičov s 30 vozidlami a 6 hasičských lietadiel. Hasenie sťažuje silný vietor, ale v tejto chvíli nie sú ohrozené žiadne budovy,“ objasnil Kovačević.

Na požiar už na Facebooku upozornilo aj Slovenské veľvyslanectvo v Chorvátsku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia