Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
1. augusta 2023, 11:20
Čas čítania 0:53

V centre Bratislavy si po novom za parkovanie zaplatíš aj cez víkend. Táto zóna bude spoplatnená až do polnoci

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Za parkovanie sa bude platiť cez víkendy aj sviatky.

Mesto Bratislava spustilo v centre mesta na nábreží a na uliciach Palisády, Dostojevského rad a Ulici 29. augusta systém regulovaného parkovania PAAS. Rezidenti zóny SM0 Centrum – Panenská zaparkujú s novou rezidentskou kartou, návštevníci mesta tam zaparkujú v pracovné dni sadzbou 2 €/h, cez víkend a sviatky sadzbou 1 €/h.

Zóna bude pre návštevníkov spoplatnená v čase 8.00 – 24.00 h. Návštevníci budú môcť za parkovanie platiť prostredníctvom automatov, mobilnej aplikácie alebo u zmluvných partnerov a prevádzok.

„Prvé dni po spustení zóny je v uliciach aj vyšší počet parkovacích asistentiek a asistentov, ktorí informujú obyvateľov aj návštevníkov o zmene pravidiel. Kontrolóri budú od prvého dňa kontrolovať úhradu parkovného a tých, ktorí nebudú mať platný parkovací lístok alebo parkovaciu kartu, budú upozorňovať napríklad aj žltou nálepkou,“ informuje mesto Bratislava. 

Za staré rezidentské karty bude mesto dávať kompenzácie

Mesto upozorňuje, že spustením zóny SM0 je možné v zóne parkovať len s platnou parkovacou kartou PAAS. Staré Mesto sa však rozhodlo, že používateľom doterajšej rezidentskej karty BPS PARK, a. s., bude kompenzovať nevyčerpané obdobie.


„Podobne nechávame dobehnúť platnosť vyhradených parkovacích miest, ktoré majú fyzické či právnické osoby vyhradené na základe zmluvy s BPS PARK, a. s., a ktoré nám nahlasovali v priebehu júna a júla. Tieto vyhradené parkovacie miesta (s výnimkou miest pre ŤZP osoby) budeme postupne rušiť po vypršaní platnosti zmlúv, najneskôr však 31. 5. 2024,“ píšu na Facebooku.

Domov
Zdieľať
Diskusia