Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
2. augusta 2023 o 12:50
Čas čítania 0:41

Turista dostal v populárnej destinácii pokutu až 1000 eur. Udelili mu ju za kilo kamienkov na pláži

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

K incidentu došlo na Sardínii.

Taliansky turista vo veku 50 rokov dostal od miestnych úradov na Sardínii pokutu vo výške 1000 eur za zbieranie kamienkov na pláži. Dokopy nahromadil jeden kilogram kamienkov, informuje portál novinky.cz

K prípadu došlo na pláži La Ciaccia neďaleko obce Valledoria, ktorá je súčasťou chránenej prírodnej oblasti. Turista si v tejto lokalite zbieral kamienky do igelitovej tašky, čo si všimli okoloidúci, ktorí to nahlásili lesnej správe. Pri konfrontácii sa muž bránil tým, že kamienky zbieral ako suvenír pre deti, bez pokuty však z pláže nakoniec neodišiel.

Zaúčtovať mu mohli až trojnásobok

Zbieranie mušlí či kamienkov je na Sardínii považované za veľký problém, ktorý má negatívny vplyv na životné prostredie. Miestne úrady sa preto rozhodli zaviesť vysoké pokuty, ktorými chcú zberateľov odradiť od tejto aktivity.

Taliansky turista mal však šťastie, pretože pokuty za zber kamienkov a mušlí na Sardínii sa môžu vyšplhať až na úroveň 3000 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia