Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
6. augusta 2023 o 8:37
Čas čítania 0:30

Búrky, vietor, povodne: Celé územie Slovenska čelí výstrahám. Pre tieto kraje vyhlásil SHMÚ najvyšší stupeň varovania

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Väčšina varovaní platí až do polnoci.

Po upršanej sobote čaká Slovensko upršaná nedeľa. SHMÚ vydal v súvislosti s nepriaznivým počasím varovania pre celé územie krajiny. Okrem výdatných zrážok a ojedinelých búrok sa musíme pripraviť aj na výrazné ochladenie. Teploty vystúpia iba na 16 až 22 stupňov. Najteplejšie bude na východe, kde sa miestami teplota vyšplhá na 25 stupňov.

Na západnom Slovensku platia výstrahy 1. a 2. stupňa pre silný vietor. Zvyšok územia sa bude boriť predovšetkým s dažďom. Výstrahy pred dažďom 3., 2. a 1. stupňa platia pre väčšinu územia až do polnoci. Najvyšší stupeň varovania vyhlásil SHMÚ pre okresy Liptovský Mikuláš, Poprad, Levoča, Kežmarok, Brezno, Spišská Nová Ves, Gelnica a Rožňava. 

Tretí stupeň výstrahy pred povodňami platí pre okres Rožňava. Druhý stupeň pre okresy Brezno, Spišská Nová Ves, Revúca, Kežmarok a Stará Ľubovňa.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia