Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. augusta 2023 o 9:31
Čas čítania 0:42

V Bratislave začínajú veľké problémy pre vodičov. Súvisia s výraznou zmenou dopravy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Dlhodobá zmena má obmedziť automobilovú dopravu.

Na nábreží v centre Bratislavy spúšťa tento týždeň magistrát práce na výraznej zmene organizácie dopravy. V rámci nej pri Dunaji pribudnú cyklopruhy aj buspruhy a obmedzí sa individuálna automobilová doprava. Práce by mali potrvať do začiatku septembra.


Ako prvé bude mesto obnovovať vonkajšie jazdné pruhy, aby na nich mohli následne vyznačiť cyklotrasy. Magistrát upozorňuje, že s vyhradením cyklopruhu súvisia aj viaceré zmeny v križovatkách. Vodiči o nich budú informovaní v priebehu prác.

V rámci výraznej zmeny organizácie dopravy na nábreží zriadia od Mosta SNP po Šafárikovo námestie v oboch smeroch vo vonkajších jazdných pruhoch samostatné oddelené pruhy pre cyklistov. Pribudnú aj buspruhy na Dostojevského rade a tesne pred križovatkou pod Mostom SNP na Nábreží arm. gen. L. Svobodu v smere do centra.


Pre individuálnu automobilovú dopravu v oboch smeroch ostane zachovaný jeden jazdný pruh. Tým, ktorí cestu po nábreží používajú ako tranzit medzi východnou časťou Bratislavy a Ružinovom, odporúča mesto využívať obchvat cez Einsteinovu s použitím Mosta Apollo.
Zámerom zmeny podľa vedenia Bratislavy je zlepšiť prepojenie historického centra s nábrežím Dunaja a vytvoriť bezpečnejší priestor pre chodcov a cyklistov.

Bratislava
Zdroj: Facebook/Matúš Vallo má rád Bratislavu
Domov
Zdieľať
Diskusia