Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
8. augusta 2023 o 19:10
Čas čítania 0:38

Náhle úmrtie herca Daniela Heribana prešetrujú úrady. Snažia sa zistiť, či v nemocnici nepochybili pri starostlivosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Daniel Heriban zomrel na akútnu disekciu aorty, teda trhlinu v hlavnej tepne srdca.

Koncom mája svet opustil herec a hudobník Daniel Heriban. Aj keď podnet na úrade nikto oficiálne nepodal, jeho úmrtie podľa informácií Nového Času už niekoľko týždňov prešetruje Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS).

Výsledky pitvy a laboratórnych vyšetrení viedli k tomu, že ÚZDS začal konať sám od seba. Momentálne prešetruje, či príslušný lekár urgentného príjmu nezlyhal a nezanedbal starostlivosť. 

„Na základe rozhodnutia predsedníčky Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou sa v uvedenej veci aktuálne vykonáva dohľad postupom podľa zákona č. 581/2004 Z. z. v platnom znení u dohliadaných subjektov, ktorí poskytli zosnulému pacientovi zdravotnú starostlivosť,“ informuje hovorkyňa ÚDZS Monika Hudecová. Ukončenie vyšetrovanie sa očakáva v horizonte deviatich mesiacov.

Herec Daniel Heriban zomrel na akútnu disekciu aorty, teda trhlinu v hlavnej tepne srdca. „Záchranári zistili, že herec mal rozdielne výšky krvného tlaku v rukách, mal bolesti, a mali to vyhodnotiť ako podozrenie na disekciu aorty, ktorá je pre život nebezpečná,“ píše Nový Čas, podľa ktorého však lekár na urgentnom príjme situáciu nevyhodnotil korektne.

Daniel Heriban.
Daniel Heriban. Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia