Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
9. augusta 2023, 20:10
Čas čítania 0:34

Na obľúbenom španielskom ostrove museli uzavrieť viacero pláží. Vo vzorkách našli fekálne baktérie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Baktérie môžu spôsobiť viacero zdravotných ťažkostí.

So znečisteným morom nemajú problém iba v Chorvátsku, ale najnovšie už aj v Španielsku.

Z laboratórneho skúmania vyplynulo, že s fekáliami znečistenou vodou musí bojovať aj španielsky ostrov Malorka, kde na viacerých plážach vyvesili červené vlajky a platí tam zákaz kúpania, informuje portál novinky.cz.

Dôvodom znečistenia fekáliami sú výdatné dažde, ktoré ostrov trápia už týždeň. Silné dažde zaplavili prepadové nádrže čistiacej stanice a tie sa následne dostali až do mora pri pobreží. Miestne úrady oznámili, že do mora vniklo obrovské množstvo odpadových vôd.

Aktuálne sa neokúpeš na pláži neďaleko obce Llucmajor, kde hygienická kontrola identifikovala nevyhovujúce vzorky vody. Minulý týždeň boli uzatvorené pláže Cala Mayor, Can Pere Antoni, Ciutat Jardi a Cala Estancia, no momentálne sú už sprístupnené verejnosti. 

Kontaminovaná voda môže spôsobiť dráždivé reakcie na koži, zápaly močových ciest a genitálií, rôzne infekcie alebo v najhorších a ojedinelých prípadoch až otravu krvi.

Pláž Can Pere Antoni.
Pláž Can Pere Antoni. Zdroj: Wikipedia∕Ruta Badina
Domov
Zdieľať
Diskusia