Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. augusta 2023, 16:10
Čas čítania 0:37

Nový posun v prípade bratislavskej školy, ktorú podpálil žiak a zomrel v nej. Napriek požiaru ju otvoria už v septembri

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pracovníkom sa priestory školy podarilo dekontaminovať a vyčistiť.

Výučba v Škole pre mimoriadne nadané deti a Gymnáziu na Skalickej ceste v Bratislave, ktorej priestory v júli poškodil požiar, sa začne v riadnom termíne 4. septembra. Oznámil to predseda Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Juraj Droba a dodal, že rekonštrukčné práce rýchlo napredujú a podarilo sa tak predísť hroziacemu dištančnému štúdiu.

„Môžem takmer s istotou povedať, že ju otvoríme na začiatku školského roka,“ uviedol na sociálnej sieti šéf BSK. V škole ukončili všetky búracie práce, objekt vyčistili a dekontaminovali. Vymenili už aj poškodené okná či dvere.

„Najviac prác realizujeme na prvom poschodí, kde bolo epicentrum požiaru. Prebieha tu kompletná výmena kabeláže, ako aj sadrokartonárske, murárske a maliarske práce,“ spresnil Droba.

K požiaru došlo 1. júla v skorých ranných hodinách. Po uhasení našli záchranári mŕtve mužské telo. Požiar bol údajne založený úmyselne. Krátko pred ním horeli aj viaceré motorové vozidlá v areáli jednej z firiem na Pestovateľskej ulici. BSK ako zriaďovateľ školy začal s rekonštrukciou poškodených priestorov v júli.

Domov
Zdieľať
Diskusia