Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
14. augusta 2023, 13:40
Čas čítania 1:01

Hokejista Čajkovský, ktorý zostal hrať v Rusku aj napriek vojne: Milujeme to tu, ponuky z iných krajín neprichádzali do úvahy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ponuky z iných krajín pre skúseného obrancu neprichádzali do úvahy.

Michal Čajkovský, ktorý naďalej hrá v KHL aj napriek ruskej invázii na Ukrajinu a zákazu hrania v slovenskej reprezentácii, si pôsobenie v Spartaku Moskva pochvaľuje. Dnes 31-ročný skúsený obranca pôsobí v KHL už od roku 2016 a ponuky z iných krajín už ani nezvažuje.

Svoj pohľad na pôsobenie v Rusku poskytol v rozhovore pre ruskú tlačovú agentúru TASS„V Spartaku sa zišli skvelí chlapci, trénerský štáb a zamestnanci (...) Je to veľký klub s bohatou históriou a tradíciami, som rád, že som tu,“ povedal.

Držiteľ bronzovej medaily z ostatnej zimnej olympiády v rozhovore reflektoval aj kritiku, ktorej na Slovensku čelí. „Stretávam sa aj s veľkou nenávisťou, ale sú aj takí, ktorí moju voľbu chápu. Rovnako ako v Česku nám zakázali hrať za národný tím na majstrovstvách sveta, ale môžem len zopakovať – sú tu pohodoví ľudia. Ja aj moja rodina to tu milujeme,“ opísal Čajkovský.

Anketa:
Je správne, že slovenskí hokejisti z KHL nemôžu reprezentovať Slovensko?
Áno.
Nie.
Neviem to vyhodnotiť.
Áno.
46 %
635 Hlasov
Nie.
46 %
632 Hlasov
Neviem to vyhodnotiť.
7 %
100 Hlasov

Iné ponuky neprichádzali do úvahy

Pôsobenie v metropole krajiny, ktorá už rok a pol vojensky útočí na Ukrajinu, považuje Čajkovský za najlepšie riešenie. ​„Ponuky z iných krajín neprichádzali do úvahy. Chcel som zostať v Rusku, pretože sa mi tu páči, mám tu veľa priateľov. Som obklopený samými dobrými ľuďmi a nemôžem o nikom povedať jediné zlé slovo,“ pochválil sa hokejista.

Michal Čajkovský, ktorý už hral v Rusku za Jekaterinburg, Dinamo Moskva a Sibir Novosibirsk, nastupuje v rovnakom tíme ako brankár Patrik Rybár. V KHL hrá dohromady 9 Slovákov. Keď sme sa pred rokom Čajkovského pýtali na vysvetlenie svojho zotrvania v KHL po začiatku invázie, patril k hráčom, ktorí odmietli svoju pozíciu akokoľvek objasňovať.

Čajkovský
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia