Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
17. augusta 2023, 15:45
Čas čítania 0:49

Bratislavský vodič zúri: z jeho aplikácie vraj zmizla dôležitá funkcia. Mesto tvrdí, že ju ešte nepredstavilo

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vodič Vlado hovorí o vydieraní.

Bratislavčan Vlado zúri po tom, ako zaplatil za parkovacie miesto na tri hodiny, ale k autu sa nakoniec vrátil skôr. Podľa RTVS totiž očakával, že v mobilnej aplikácii môže svoju parkovaciu lehotu operatívne skrátiť a zvyšné peniaze dostať naspäť. Táto možnosť podľa neho vo Vladovej aplikácii bola, no zmizla.

Správca aplikácie podľa vodiča tvrdí, že funkcia skrátenia parkovného z menu zmizla na základe rozhodnutia magistrátu Bratislavy. V rámci parkovacieho systému PAAS teda platí, že ak si niekto predplatí dlhší čas, ale nevyužije ho, peniaze späť nedostane. Naďalej je však možné si parkovanie na diaľku cez aplikáciu predĺžiť.

„Nemožnosť zastaviť parkovanie, to už je na úrovni nejakého vydierania. Keď si nastavím tri hodiny a vrátim sa k autu po 40 minútach, tak musím zaplatiť plné tri hodiny. Myslím si, že je nespravodlivé,“ hovorí Bratislavčan Vlado.

Bratislavský magistrát oponuje, že možnosť predčasného ukončovania parkovania v Bratislave ešte vôbec nespustili. Možnosť predčasne pozastaviť parkovanie v aplikácii pripravuje tak, aby sa dala využiť od budúceho roka.

3. marca 2024, 9:30 Čas čítania 6:25 Ivana je parkovacia asistentka: Niektorí ľudia mi za oranžovú nálepku vynadajú. Pokutu však nemusíš dostať vždy (Rozhovor) Ivana je parkovacia asistentka: Niektorí ľudia mi za oranžovú nálepku vynadajú. Pokutu však nemusíš dostať vždy (Rozhovor)

„Tu nejde totiž len o možnosti aplikácie ukončiť parkovanie, čo v tomto prípade daná aplikácia umožňuje, ale ide o IT systémy a platobné brány na pozadí, ktoré musia byť upravené na predčasné ukončenie parkovania, teda vracanie predrezervovanej sumy parkovania,“ vysvetľuje hovorca hlavného mesta SR Bratislava Peter Bubla.

Parkovanie
Zdroj: TASR – Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia