Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
21. augusta 2023, 18:49
Čas čítania 0:27

Od konca leta nás môže deliť len pár dní, odhadujú meteorológovia. Zverejnili, kedy sa skončia 35-stupňové horúčavy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Aktuálne platí pre niekoľko slovenských okresov výstraha prvého a druhého stupňa pre vysoké teploty.

Tento týždeň udrú na území Slovenska tropické teploty. Okrem nepríjemného dusna čakajú obyvateľov krajiny nadpriemerné teploty, ktoré ku koncu týždňa doplnia búrky a prehánky. Portál iMeteo informuje, že pravdepodobne pôjde o poslednú vlnu horúčav na Slovensku v tomto roku. 

Zajtrajšie počasie sa nebude líšiť od dnešných tropických čísel na teplomere a teplota sa bude pohybovať na škále od 30 až po 35 °C. Ojedinele sa môžu objaviť prehánky alebo búrky. Najbližšie dni netreba očakávať zmenu a do konca pracovného týždňa sa pripraviť na tropické horúčavy. Odborníci pripomínajú, že nemáme podceňovať pitný režim.

Záver týždňa budú podľa portálu sprevádzať početnejšie a silnejšie búrky, ktoré by mohli lokálne schladiť ovzdušie a tým by zmiernili nepríjemné dusno. 

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Dano Veselský
Bratislava, horúčavy, počasie, extrémne teplo
Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia