Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
23. augusta 2023 o 16:59
Čas čítania 0:30

AKTUÁLNE: Prezidentka odvolala riaditeľa SIS Michala Aláča. Rozhodla, kto službu povedie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezidentka už rozhodla, kto povedie SIS.

Prezidentka Zuzana Čaputová odvolala riaditeľa SIS Michala Aláča. Povedie ju námestník Tomáš Rulíšek, ktorý je už dlhé roky jej príslušníkom, informuje Denník N.

Predloženie návrhu na Aláčovo odvolanie avizoval ešte v pondelok 21. augusta predseda vlády SR Ľudovít Ódor. Odvolávanie súvisí s obvinením z trestných činov, ktorému Aláč v súčasnosti čelí. Týka sa zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa.

NAKA v rámci akcie Rozuzlenie vo štvrtok 17. augusta obvinila viacero osôb, medzi nimi šéfa SIS Michala Aláča a šéfa Národného bezpečnostného úradu Romana Konečného. Obvinenie šéfa SIS a ďalších štyroch osôb sa týka zločineckej skupiny, ktorá mala sťažiť alebo mariť vyšetrovania korupčných a iných trestných činov, navodzovať dojem manipulácie výpovedí svedkov vyšetrovateľmi, ale aj diskreditovať orgány činné v trestnom konaní.

sis, aláč
Zdroj: TASR/Martin Baumann
Domov
Zdieľať
Diskusia