Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
24. augusta 2023 o 8:29
Čas čítania 0:42

Veľký posun v prípade postrelenej kadetky Mišky. Inšpekcia už rozhodla, či má nárok na kompenzáciu a mesačnú rentu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Akadémia tvrdila, že Michaela bola postrelená pri voľnočasovej aktivite.

Úrad inšpekčnej služby ukončil vyšetrovanie prípadu postrelenej kadetky Mišky na Akadémii Policajného zboru. Z výsledkov kontroly vyplýva, že postrelená Michaela má nárok na odškodnenie za ťažký úraz, ale aj na pravidelnú mesačnú rentu, informuje portál Aktuality.sk.

Michaela bola podľa inšpekcie v práci a jej zranenie vyhodnotila ako pracovný úraz. „Z dôvodu, že nadriadený nevyhodnotil úraz kadetky Policajného zboru a nepostupoval podľa zákona a interných predpisov Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, je dodatočne povinný vypracovať záznam o registrovanom služobnom úraze,“ informoval tlačový odbor.

Policajná akadémia po postrelení tvrdila, že Michaela nebola postrelená v rámci výučby, ale pri mimoškolskej aktivite. Ak by inšpekcia toto tvrdenie potvrdila, Michaela by nárok na kompenzáciu nemala. 

Ako postrelená policajtka v práci má však nárok na náhradu za bolesť aj za sťaženie spoločenského uplatnenia, rovnako ako preplatenie nákladov na liečenie a tiež pravidelnú mesačnú rentu až do dôchodku. 

Miška bude mať doživotné zdravotné následky

Dvadsaťročnú Mišku začiatkom marca tohto roku nešťastnou náhodou inštruktor postrelil v rámci dobrovoľného výcviku. Postrelenú kadetku okamžite previezli do Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramároch. Pre chybu inštruktora bude mať Miška doživotné zdravotné následky.

Miška, Kadetka
Zdroj: Donio.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia