Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
25. augusta 2023, 8:25
Čas čítania 0:54

FOTO: Bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa zatkli. Fotografia z polície obletela internet, vo väznici sa dlho nezdržal

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Trump svoje trestné stíhanie označil za výsmech spravodlivosti.

Úrady v meste Atlanta v americkom štáte Georgia zverejnili v noci na piatok fotografiu exprezidenta USA Donalda Trumpa zhotovenú vo väznici v okrese Fulton na policajné účely po jeho formálnom zatknutí. Ide o vôbec prvú policajnú fotografiu bývalého prezidenta Spojených štátov v histórii. 

Fotografia vznikla po tom, čo Trumpa vo štvrtok formálne zatkli vo väznici v Atlante v súvislosti s obvineniami z pokusu zvrátiť výsledky volieb v tomto americkom štáte v roku 2020. Trumpovu fotografiu zverejnil médiám úrad tamojšieho šerifa, píše DPA.

Exprezident USA, ktorý sa v budúcoročných voľbách plánuje opätovne uchádzať o znovuzvolenie, vo štvrtok priletel do Atlanty, kde ho vo väznici v okrese Fulton formálne zatkli. Po zhruba 20 minútach, počas ktorých vznikla aj spomínaná policajná fotografia, Trump budovu väznice opustil a odletel späť domov do New Jersey. Výška jeho kaucie bola stanovená na 200-tisíc eur.

Trumpa v Georgii obvinili z volebných podvodov

Trumpa začiatkom minulého týždňa v Georgii obžalovali z vydierania a celého radu volebných podvodov. Došlo k tomu po rozsiahlom vyšetrovaní jeho snáh zvrátiť volebnú porážku v tomto štáte. Obžalovaných bolo aj ďalších 18 ľudí vrátane bývalého šéfa prezidentskej kancelárie Marka Meadowsa a Trumpovho bývalého osobného právnika Rudyho Giulianiho, ktorý sa prihlásil v atlantskej väznici už v stredu.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Trump svoje formálne zatknutie označil za výsmech spravodlivosti a trestné stíhanie v prípade zvrátenia volebných výsledkov v Georgii za zasahovanie do volieb, píše AFP.

trump
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia