Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
25. augusta 2023, 9:35
Čas čítania 0:53

Prigožina v troskách lietadla identifikovali vďaka jedinej časti tela, hlásia z Ruska. Ide o zranenie z trestaneckej kolónie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Telegramový kanál objasnil, ako sa údajne podarilo telo Jevgenija Prigožina identifikovať.

Telegramový kanál VČK-OGPU informoval, že telo Jevgenija Prigožina identifikovali podľa chýbajúcej časti prsta. O ten prišiel ešte počas Sovietskeho zväzu, kde ho odsúdili za krádeže a podvody, píše denník Pravda.

V trestaneckej kolónii strávil Prigožin deväť rokov. V roku 1981 ho odsúdili za krádeže na dvanásť rokov, no na slobodu sa dostal už v roku 1990. Vo väzení prišiel o časť prsta na ľavej ruke, čo teraz poslúžilo na jeho identifikáciu. 

Kanál na Telegrame informoval aj o tom, že Dmitrija Utkina, ktorý bol Prigožinovým spolupracovníkom, identifikovali podľa tetovaní, ktoré vyjadrovali jeho sympatie k nacistom. 

Smrť Prigožina môže byť destabilizačná

Úmrtie Jevgenija Prigožina, šéfa žoldnierskej Vagnerovej skupiny, by s istotou malo hlboký destabilizačný vplyv na túto skupinu, tvrdí britské ministerstvo obrany. Súkromné lietadlo typu Embraer Legacy 600, ktoré malo patriť Prigožinovi, sa vo štvrtok zrútilo v Tverskej oblasti severne od Moskvy. Ruské úrady oznámili, že Prigožin bol na zozname cestujúcich, z ktorých haváriu nikto neprežil.

5. mája 2024, 12:00 Čas čítania 4:14 Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky Oktagon 57 plný hviezd a veľkolepých bitiek: šokujúce zvraty aj pekelné bitky

„Nie je k dispozícii jednoznačný dôkaz, že Prigožin bol na palube, a (šéf vagnerovcov) je známy tým, že dodržiava mimoriadne bezpečnostné opatrenia,“ píše britské ministerstvo obrany. To, že tento podnikateľ zahynul, je však podľa neho vysoko pravdepodobné.

Rezort obrany uviedol, že Prigožinove osobnostné vlastnosti ako hyperaktivita, mimoriadna trúfalosť, úsilie dosiahnuť výsledky a mimoriadna brutalita sa šírili Vagnerovou skupinou a je nepravdepodobné, že sa mu v tom vyrovná ktorýkoľvek z nasledovníkov.

Jevgenij Prigožin
Zdroj: Profimedia
Domov
Zdieľať
Diskusia