Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
26. augusta 2023, 9:19
Čas čítania 0:45

Piataci plnili nebezpečnú tiktokovú výzvu: stačil jeden pikantný čips a museli ich ratovať lekári

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Extrémne pikantný čips, ktorý zjedli, bol určený len pre ľudí nad 18 rokov. Deti ho však ukradli z výdajného automatu v blízkosti školy.

Žiaci základnej školy na západe Nemecka v piatok (25. 8. 2023) spôsobili spustenie rozsiahlej záchrannej operácie. Dôvodom boli mimoriadne pikantné kukuričné lupienky, ktoré deti zjedli. Našťastie, žiadne dieťa nemalo po konzumácii závažné zdravotné následky. 


Polícia a záchranné zložky prišli do areálu školy v meste Euskirchen blízko Kolína nad Rýnom po tom, čo sa žiaci piateho ročníka zúčastnili na populárnej výzve s názvom „Hot Chip Challenge“, ktorá sa šíri na sociálnej sieti Tiktok.


V Nemecku sa špeciálne na účely tejto výzvy predáva jeden samostatne balený kukuričný lupienok, ktorý podľa výrobcu obsahuje prášok z čili papričky odrody Carolina Reaper. Tá sa považuje za najštipľavejšiu papričku na svete. Produkt je určený len pre ľudí nad 18 rokov, dve deti ho však ukradli z výdajného automatu v blízkosti školy.


Jeden zo zasahujúcich záchranárov povedal, že konzumácia takýchto mimoriadne štipľavých lupienkov by mohla byť nebezpečná najmä v prípade, ak by ich zjedli deti. Ak by sa štipľavý prášok z čili papričiek dostal do očí, mohol by takisto poškodiť zrak.


Miestna polícia dodala, že účasť piatakov na výzve nemala žiadne vážne následky. Niekoľko detí bolo ošetrených z dôvodu bolesti brucha, podráždenia pokožky či dýchacieho systému.

Domov
Zdieľať
Diskusia