Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Veronika Dlesková
26. augusta 2023, 17:38
Čas čítania 0:39

Ľudia za šteklivý obsah na Onlyfanse zaplatili minulý rok viac ako 5 miliárd eur

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené
Ľudia za šteklivý obsah na Onlyfanse zaplatili minulý rok viac ako 5 miliárd eur

Používatelia na platforme Onlyfans utratili v minulom roku za prevažne erotický obsah 5,2 milióna eur. To je o 16 percent viac než v roku 2021.

Onlyfans je platforma, na ktorej tvorcovia zverejňujú obsah určený výlučne pre svojich predplatiteľov. Stránku využívajú najmä tvorcovia pornografického obsahu, vyskytujú sa na nej aj napríklad hudobníci či odborníci na fyzickú kondíciu.

Minulý rok ľudia na platforme utratili 5,6 miliardy amerických dolárov, teda v prepočte približne 5,2 milióna eur. Toto číslo je o 16 percent vyššie ako v roku 2021, keď platforma Onlyfans vykázala zisky vo výške takmer 4,5 miliardy dolárov, informuje o tom Variety.

Podľa webu Complex tvorcom zostalo asi 80 percent z celkových ziskov. Majiteľ platformy Onlyfans Leonid Radvinsky si za minulý rok doniesol v dividendách 338 miliónov amerických dolárov (približne 313 miliónov eur).

Počas minulého roku vzrástol počet používateľov platformy o 27 percent na takmer 239 miliónov. Počet tvorcov sa zvýšil o 47 percent na 3,2 milióna. „Firma ráta s tým, že jej dlhodobý záväzok ‚tvorcovia na prvom mieste‘ a poskytovanie najbezpečnejšej sociálnej platformy pomôžu trvaniu rastu tržieb, ziskov a povedomia o značke aj v budúcich rokoch,“ uviedla firma vo výročnej správe. 

Domov
Zdieľať
Diskusia