Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Lukáš Čelka
26. augusta 2023, 19:42
Čas čítania 0:46

FIFA suspendovala prezidenta Španielskej futbalovej federácie po tom, čo pobozkal hráčku na ústa bez jej zvolenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prezident tvrdí, že bol bozk „vzájomný“ a kritika obsahuje „falošný feminizmus“.

Medzinárodná futbalová federácia FIFA dočasne pozastavila všetky aktivity prezidenta Španielskej futbalovej federácie Luisa Rubialesa. Toto rozhodnutie prijala v súvislosti s nedávnym incidentom, keď pobozkal na ústa reprezentantku Jennifer Hermosovú po tom, ako Španielky premiérovo triumfovali na svetovom futbalovom šampionáte, píše portál CNN

Futbalistka povedala, že s bozkom nikdy nesúhlasila a cítila sa ako obeť „impulzívneho, sexistického a nemiestneho správania“. Hoci prezident zo svojho postu odstúpiť odmieta, Hermosová povedala, že sa jej jeho konanie nepáčilo a spoločne s celým tímom víťaziek odmietli hrať, kým bude vo funkcii prezidenta.

Rubiales povedal, že bozk bol z jeho strany spontánnou reakciou a federácia je na jeho strane. Hráčke dokonca pohrozil ďalšími právnymi krokmi. FIFA následne uviedla, že prezidenta suspendovali na 90 dní a zakázali mu Hermosovú kontaktovať. Dodali, že ďalšie informácie poskytnú po ukončení disciplinárneho konania, ktoré začalo vo štvrtok.

Zmenená rétorika 

Najskôr sa Španielska futbalová federácia vyhrážala hráčke a obvinila ju z klamstva. Neskôr sa sám Rubiales vyjadril, že „spravil chybu“.

V piatok však prezident opäť vystúpil na mimoriadnom valnom zhromaždení federácie a dôrazne povedal, že neodstúpi. Počas takmer 30-minútového prejavu zhromaždeniu opísal bozk ako „vzájomný“ a hovoril o „nespravodlivých“ kampaniach a „falošnom feminizme“, čo vyvolalo ďalšiu kritiku.

Domov
Zdieľať
Diskusia