Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
27. augusta 2023, 13:28
Čas čítania 0:46

Je to oficiálne: Ruskí vyšetrovatelia potvrdili, že Prigožin zahynul pri páde lietadla

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Potvrdila to genetická analýza, ktorá identifikovala všetkých desať tiel z lietadla.

Vyšetrovací výbor Ruskej federácie (Sledkom) v nedeľu potvrdil, že šéf ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny zahynul pri stredajšej havárii lietadla v Tverskej oblasti. TASR o tom informuje podľa správ agentúr AFP a AP.


Sledkom v nedeľňajšom vyhlásení uviedol, že bola ukončená forenzná a genetická analýza v súvislosti so stredajšou haváriou a bola určená totožnosť všetkých desiatich obetí.
„Podľa výsledkov bola stanovená totožnosť všetkých desiatich obetí – zhodujú sa s leteckým zoznamom,“ uviedol Sledkom vo vyhlásení.


Ruský letecký úrad Rosaviacija v noci na štvrtok informoval, že podľa údajov leteckej spoločnosti bol na palube havarovaného stroja aj Prigožin. Okrem neho bol na zozname cestujúcich i spoluzakladateľ vagnerovcov – Prigožinova „pravá ruka“ Dmitrij Utkin.


Lietadlo typu Embraer Legacy 600 smerovalo z Moskvy do Petrohradu, kde majú sídlo Prigožinove firmy, keď sa v stredu zrútilo nad Tverskou oblasťou na západe Ruska.

Pre viac informácií o smrti Jevgenia Prigožina a možnej budúcnosti vagnerovcov, klikni na tieto texty:
Už vieme, čo sa stane s vagnerovcami po smrti Prigožina. Prehovoril bieloruský líder Lukašenko.
Američania veria, že Prigožina dal zavraždiť priamo Putin. Takto podľa nich došlo k zrúteniu lietadla, nešlo o zásah raketou.
Na internete sa šíria videá havárie Prigožinovho lietadla. Stroj sa rútil k zemi, po dopade trosky zachvátili plamene.

Domov
Zdieľať
Diskusia