Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
28. augusta 2023, 18:00
Čas čítania 0:40

Špekulant z Púchova oklamal zamestnávateľa na fľaškomate a zarobil vyše 1 500 eur. Takýto záver však nečakal

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mladík z Púchova zneužil postavenie zamestnanca a hypermarket okradol o stovky eur.

Prešpekulovaný zamestnanec púchovského hypermarketu našiel spôsob, ako oklamať zamestnávateľa a zarobiť na podvode s fľaškomatom. Na krku však už má obžalobu a Okresný súd v Trenčíne vydal príkaz na jeho zatknutie, informuje denník Plus jeden deň. 

Obžalovaný muž pravidelne vyberal prepravky so zálohovanými fľašami, za ktoré už iní ľudia dostali zálohové kupóny. Následne ich opakovane odovzdal do zálohomatu a dostal ďalšie kupóny v celkovej sume 1 509,87 eura. 

Klepli mu po prstoch 

Zneužil postavenie zamestnanca, no zo zárobku sa dlho netešil. „Okresný súd Trenčín vydal príkaz na zatknutie muža, na ktorého prokurátor podal obžalobu pre podvod s fľaškomatom. Ako zamestnanec hypermarketu v Púchove opakovane zneužíval prevádzkovaný zálohový systém,“ uviedol hovorca trenčianskych súdov Roman Tarabus.

Obžalovanému mužovi súd vymeral trest odňatia slobody v dĺžke 3 mesiace s podmienečným odkladom na skúšobnú lehotu 1 rok. Okrem toho musí uhradiť celú spôsobenú škodu. „Tento trestný rozkaz spolu s obžalobou sa však obvinenému nepodarilo doručiť, pretože sa zdržiava na neznámom mieste. Vzniklo tak podozrenie, že sa vyhýba trestnému konaniu, preto súd vydal zatykač,“ uzavrel Tarabus.

zálohomat, fľaše
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia