Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Florián Meričko
30. augusta 2023 o 12:36
Čas čítania 0:32

Univerzita Komenského nateraz zrušila poplatky za elektrospotrebiče. Nahradia ich novým opatrením

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Po nátlaku zo strany študentov sa rozhodlo vedenie univerzity o kompromis.

Vedenie Univerzity Komenského v Bratislave upustilo od kontroverzných poplatkov za elektronické spotrebiče na internátoch v Mlynskej doline, ktoré vyvolali vlnu negatívnych reakcií zo strany študentov. Nahradia ich novým opatrením – kontrolami na izbách, ktoré budú v najbližšom akademickom roku v skúšobnom režime, informoval o tom portál HNonline.sk.

Podľa rektora univerzity Mareka Števečka mali byť poplatky otázkou bezpečnosti študentov. Budovy internátov sú vybavené elektrickými sieťami, ktoré nezvládajú nápor veľkého množstva elektrospotrebičov.

Pôvodne mali študenti na internátoch platiť mesačne 5 eur za používanie spotrebičov ako rýchlovarná kanvica, mikrovlnka, kávovar či toaster. O službu mali zároveň písomne požiadať.

Nový poplatok však pobúril študentov, ktorých internáty v uplynulých mesiacoch zdraželi o desiatky eur. Napríklad dvojlôžková izba zdražela zo 76 na 99 eur, pričom v roku 2024 sa mesačný poplatok vyšplhá na 114 eur.

Nateraz si tak študenti nebudú musieť priplácať za spotrebiče.

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Dano Veselský
Domov
Zdieľať
Diskusia