Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
31. augusta 2023 o 17:29
Čas čítania 0:40

Českí policajti sa strápnili pred celou krajinou. Omylom zverejnili heslo do systému, bolo až prekvapivo jednoduché

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Českí policajti omylom zverejnili prístupové údaje do svojho systému. Heslo okamžite pobavilo verejnosť, veľkú hlavu si s jeho vymýšľaním určite nerobili.

Českým policajtom sa podaril poriadny trapas. Na Twitteri v stredu zverejnili príspevok, v ktorom sa chceli pochváliť novými meracími stanicami. Ľudia si však všimli niečo celkom iné. 

„Sedem nových meracích staníc na presnejšie a rýchlejšie dokumentovanie dopravných nehôd už pomáha policajtom v Královohradeckom kraji. Výrazne skrátia čas dopravných obmedzení na mieste nehody,“ informovali policajti. K príspevku priložili aj zopár fotiek. Na jednej z nich vidieť policajta, ktorý hľadí do počítača. V pravom dolnom roku si však komentujúci všimli vtipný detail. 

Na papieriku, ktorý je lepiacou páskou prilepený k počítaču, sú viditeľne napísané prihlasovacie údaje do systému. Prístup k citlivým policajným dátam bol doteraz zabezpečený heslom „Policie123“.

Pod príspevkom sa okamžite strhla búrlivá diskusia. Časť komentujúcich neskrývala pobavenie, ďalším sa zdalo zabezpečenie policajných informácií absolútne neprimerané.

Domov
Zdieľať
Diskusia