Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
31. augusta 2023, 20:54
Čas čítania 0:37

Šelmy z ranča neďaleko Žiliny, kde lev zabil majiteľa, odviezli do Indie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Svoj nový domov nájdu levy a tigre zo slovenského ranča v prírodnej rezervácii v Indii, kam odleteli špeciálnym lietadlom.

Z ostravského letiska v sobotu letecky prepravili do Indie deväť tigrov a dva levy. Zvieratá predtým žili na ranči neďaleko slovenskej Žiliny, kde v máji lev usmrtil muža. Česká colná správa oznámila, že v sobotu 26. augusta na letisku v Ostrave odbavili deväť tigrov a dva levy.


„Boli sem prepravené zo súkromného ranča v Žiline, kde usmrtili svojho majiteľa,“ napísali colníci. Zvieratá svoj domov podľa colníkov našli v prírodnej rezervácii v Indii, kam odleteli špeciálnym lietadlom.


Hovorkyňa Colného úradu ČR pre Moravsko-sliezsky kraj Zuzana Nemcová dodala, že na letisku bola prítomná aj inšpekcia životného prostredia, aby skontrolovala stav zvierat.
Vo výbehu exotických šeliem na ranči v Kysuckom Novom Meste-Oškerde našli 16. mája mŕtveho muža. Išlo o 56-ročného majiteľa šeliem, ktorý ich išiel kŕmiť. Lev, ktorý naňho zaútočil, bol následne zastrelený.


Ranč pri Kysuckom Novom Meste leží približne osem kilometrov severne od Žiliny. V areáli chovajú množstvo zvierat, medzi nimi aj exotické, ako sú levy, tigre či opice.

lev, šelma, ranč pri Žiline
Zdroj: Ranč pri Žiline (Facebook)
Domov
Zdieľať
Diskusia