Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jana Chovancová
1. septembra 2023, 19:13
Čas čítania 0:32

Staronový zabijak sa vrátil do Chorvátska. Pre návštevy uzavreli už dve nemocnice

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

V Chorvátsku evidujú zatiaľ dve úmrtia, problémy hlási aj susedné Srbsko.

Počet nakazených ľudí s covidom sa v Chorvátsku v posledných týždňoch začal zvyšovať. Minulý týždeň vzrástol podľa webu na 20 až 30 covid pozitívnych pacientov denne, píšu TVnoviny


Minulý týždeň zomreli v krajine v súvislosti s covidom dvaja starší ľudia. Z dôvodu šírenia nákazy zatvorili pre návštevy v Chorvátsku už dve nemocnice, jednu v Dubrovníku a jednu v meste Split. Na infekčnom oddelení v Dubrovníku sa nakazilo vírusom sedem pacientov, pričom o život tam prišiel jeden zo spomínaných ľudí. 

Alarmujúce je to, že Chorvátsko nie je jedinou krajinou, ktorá sa pasuje s početnými prípadmi nákazy koronavírusom. Na Balkáne s ochorením bojuje aj susedné Srbsko. „Bojujeme s covidom už pätnásť dní, znovu sa koronavírus rozhorel. Občania si vírus privážajú z Grécka, z Čiernej Hory a z ďalších krajín, kde boli na dovolenke,“ uviedol pre web nova.rs lekár Dragan Miljković.

Domov
Zdieľať
Diskusia